Instagram

Diamantis (@doctordiamantis)

Diamantis (@doctordiamantis)
för mer information
9.5/10 (Score)
Product is rated as #1 in category Instagram

Mitt namn är Diamantis Koukouvinos. Min stora passion i livet är att hjälpa andra att bli friska.

Jag tog examen från Naprapathögskolan 2012. Innan jag började studera spelade jag basket på elitnivå i Sverige och utomlands. Valet att studera till naprapat föll sig naturligt för mig då jag varit i kontakt med naprapater under min basketkarriär. Naprapatin har gett mig värdefull kunskap kring det muskel-skeletala systemet. Redan i mitten av utbildningen kände jag att det inte skulle räcka till. Jag ville även kunna behandla invärtes problem.

Jag hade varit i kontakt med kinesisk medicin sedan 14-årsåldern och blev djupt fascinerad av denna läkekonst. Att flytta till Kina kändes väldigt avlägset, men med stöd av min fru beslutade vi tillsammans att flytta dit. Efter min examen från Naprapathögskolan flyttade vi till Kina där jag fortsatte mina studier. Den här gången till läkare i kinesisk medicin.

Shanghai blev vårt hem i fem år. Jag hade aldrig föreställt mig att min läkarutbildning skulle börja med en djupdykning i Daoistisk filosofi, som för mig blev konsten att leva. Det var tuffa, men otroligt lärorika år, inte bara som läkare men även som person. Genom filosofin bakom kinesisk medicin lärde jag mig allt mer om människan och naturen. Det gav mig svar på djupa existentiella frågor jag haft hela mitt liv

Det var under dessa fem år som jag började forma den kombination av undersökningsmetodik och behandlingsmetoder som skulle ge mig möjligheten att kunna hjälpa andra på bästa möjliga sätt.

2017 flyttade vi tillbaka till Stockholm. Jag började först jobba på en klinik vid namn Tong Ren Tang, som erbjöd akupunktur och kinesiska örter och därefter hos den välkända Dr. Nie på Stora Essingen. Efter 6 månader sa hon: ”…det är dags för fågeln att flyga iväg” och jag startade eget.

Jag fortsatte att fördjupa mig i Funktionell Medicin som skulle visa sig bli en otroligt värdefull del av min praktik samt sambandet mellan hälsa, livsstil och miljömedicin.

Jag träffar nu patienter med alla möjliga besvär. De flesta har någon form av långvarig smärta, mag-tarmbesvär, sömnbesvär, gynekologiska besvär, hormonella obalanser, depression, m.m. Alla patienter är unika genetiskt och biokemiskt och måste därför bli behandlade med metoder som passar den enskilde individen bäst.

Information

Beskrivning: Ångest, Stress, Trauma, Kinesisk medicin
Språk: Svenska

Diamantis (@doctordiamantis)
Diamantis (@doctordiamantis)

2 Comments
Show all Most Helpful Highest Rating Lowest Rating Add your review
  1. Score
    100

    Doctor Diamantis är otrolig. Han är med och gästar många olika poddar och jag tycker alltid han har så givande perspektiv. Mer Diamantis åt folket!!

    Helpful(0) Unhelpful(0)You have already voted this
  2. Score
    90

    Jag älskar verkligen att läsa och lyssna på människor som varit igenom saker och kommit ut med insikter och som kan sätta ord på vad som är och att allt är precis som det ska…❤️

    Dr. Diamantis är en hejdundrare på att verkligen sätta ord på hur vi som barn inte alltid har möjlighet att bli de som vi är menade att vara. Hur vi kommer till den här världen och för att få den kärlek och uppmärksamhet vi så väl behöver, blir vi någon som inte är vårt autentiska jag. Han kallar det vårt psykologiska blivande.

    Helpful(0) Unhelpful(0)You have already voted this

Lämna en recension

Your total score

EasyWello
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0