Böcker

Fuck your fears

Fuck your fears
för mer information
4.0/10 (Score)
Product is rated as #17 in category Böcker

Fuck Your Fears är skriven utifrån de tio vanligaste rädslorna som vi alla går igenom någon gång i livet, med fokus på varför det är viktigt att vi tränar vårt mod. Boken är självbiografisk och bygger på berättelser från Johannes Hansens uppväxt, fylld med kärlek men kantad av våld och svek. Om kampen mot den kritiska rösten i huvudet och prestationsångesten som aldrig går över.

Under skolåren vågar Johannes inte ens stå framför klassen. Han fryser till is varje gång han vill prata med tjejen han tycker om. Hans trygghetszon är trängre än ett nålsöga. Men när han en dag upptäcker böcker om personlig utveckling blir det början till en total livsvändning.

Genom nedslag i de olika faserna i sitt liv tar Johannes med oss på resan från noll till hundra – från att stå darrande inför en skolklass till att förtrolla ett auditorium, från att vara en loser till att bli en ledare. Han tvingar sig själv att göra det han inte vågar, och när han inte lyckas får han andra att tvinga honom.

  • Vad är rädslor och hur formas de?
  • På vilket sätt påverkar vår uppväxt våra förutsättningar?
  • Varför vill vi undvika det som är jobbigt?
  • Hur kan du bli bättre på att utmana dig själv för att utvecklas?
  • På vilket sätt kan vi se mod som en muskel?

Information

Beskrivning: Självhjälp, Personlig utveckling, Ångest
Språk: Svenska

Fuck your fears
Fuck your fears

1 Comment
  1. Score
    40

    Tycker det var en helt ok bok.

    För mig var den här machokulturen svår att relatera till samt författarens definition av ordet vinnare är inte alls lik min definition. Det gjorde att det gick trögt att ta sig igenom den.

    Jag tycker att det grundläggande konceptet är intressant och jag håller med om att man kan utmana sina rädslor och träna sin muskel att fortsätta pusha även fast man är rädd. Om jag hade kunnat ge boken 2.5 stjärnor så hade jag gjort det.

    För min del så hade boken kunnat vara 100-150 sidor och fortfarande fått med allt det relevanta samt viktiga. Jag tycker även att det är synd att det inte finns några referenser i boken. Hade varit trevligt att kunna se vad för läsning som man skulle kunna fortsätta med angående ämnet.

    Helpful(0) Unhelpful(0)You have already voted this

Lämna en recension

Your total score

EasyWello
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0