Böcker

Grit: Konsten att inte ge upp

Grit: Konsten att inte ge upp
för mer information
6.6/10 (Score)
Product is rated as #14 in category Böcker

Grit är ett karaktärsdrag som kombinerar uthållighet, inre driv och förmåga att inte ge upp vid motgångar. Det har visat sig vara en avgörande faktor för att nå framgång både i skolan och i yrkeslivet. Grit kan dessutom utvecklas och förstärkas, både av oss själva och genom stöd från föräldrar, lärare, chefer eller vänner. Det handlar om att hitta sin passion i livet, ringa in sitt personliga skäl till att fortsätta framåt, aldrig sluta öva och att se varje misslyckande som ett tillfälle att lära.

Psykologiprofessor Angela Duckworth delar här med sig av sin banbrytande forskning inom området. Vi får följa kadetter som kämpar med de första månadernas stenhårda träning på militärhögskolan West Point, möta utsatta barn i några av New Yorks tuffaste skolor och lära oss hemligheten bakom att vinna USA:s nationella stavningstävling.

Grit är ett övertygande och fascinerande svar på IQ-kulten. Duckworth påminner oss om att det är karaktär och ihärdighet som särskiljer de framgångsrika.

Information

Beskrivning: Motivation, Personlig utveckling, Karriär, Psykologi, Vanor
Språk: Svenska

Grit: Konsten att inte ge upp
Grit: Konsten att inte ge upp

3 Comments
Show all Most Helpful Highest Rating Lowest Rating Add your review
  1. Score
    80

    Jag var på jakt efter innehållet i begreppet Grit. Var förväntansfull och i behov av verktyg.
    Visst fick jag mycket runt vad jag sökte och mycket därtill. Men jag ska ärligt ärligt understryka att alla olika personer och berättelser förminsksr bokens akademiska värde

    Helpful(0) Unhelpful(0)You have already voted this
  2. Score
    60

    Uthållighet, inre driv och en förmåga att inte ge upp vid motgångar kallas grit i boken.
    Den känns rejäl, med källor till allt som det berättas om, men samtidigt saknar jag mer information om hur man skaffar sig grit. Om man inte har det från början alltså.
    Kanske är det inte så lätt att ge några tydliga arbetssteg i något som ändå kan anses vara rätt flummigt. Intressant forskning finns återgiven som jag gärna skulle vilja läsa mer om.

    Helpful(0) Unhelpful(0)You have already voted this
  3. Score
    60

    Intressant & inspirerande om värdet av att träna sin uthållighet och kämpaglöd.

    Helpful(0) Unhelpful(0)You have already voted this

Lämna en recension

Your total score

EasyWello
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0